Stres

* Hiljaditi put počinjem post. Najčešće razmišljam o čemu da pišem i hoće li se kome svidjeti. Zvijezde su se večeras tako posložile da me jednostavno nije briga. Aj dont giv a fak. Et ol.

*  Bila sam na koncertu 357. Isfurani, isfrustrirani, drogirani ( alkoholisani barem), istetovirani četrdesetogodišnji pankeri koji pokušavaju nešto zaraditi. Publika je sasvim druga priča. Tona mladih ljudi koji svoja izrazito nacionalistička načela žele da pokažu barem jednom godišnje. Eto može im se. Ako će da glume ostatatak godine bar tada mogu da budu veliki Srbi.  Ispred mene su dvojica nabiladnih  likova sa spojena tri prsta mahali rukom “naprijed, nazad”. Moja malena tjelesa su se zabrinula za sigurnost a moj mozak je uplašeno posmatrao.  Otišli smo na pola koncerta. Poslije toga mi je u pomoć priskočilo jedno veliko pivo. Hvala silama na tome.

* Uskoro mi počinju rokovi na faksu. Siguran uspijeh mi garantuje ravnoteža između dovoljno sna, dovoljno kofeina, dovoljno motivacije, dovoljno sunčeve svjetlosti, dovoljno slatkog, dovoljno slanog, dovoljno ljubavi, dovoljno izlazaka…..trudim se da sve uskladim.

Tako što mi u pola lekcije padne na pamet da pišem post.

* Kako da osoba koja previše razmišlja o svemu i ima ozbiljan problem sa suprostavljanjem ljudima preživi na društvenim mrežama zadnjih dana? Sa svakom informacijom o nekim velikim tajnama, velikim pravdama, velikim istinama, velikim sisama, velikim ljudima, velikim državama, velikim bogovima, meni umre komadić mene.

soul_sucker_by_slambradley-d33t3o1

Soul sucker

* Ravnotežu u mom svijetu održava činjenica da neko o meni razmišlja prije spavanja. I dok razmišlja piše najluđe pjesmice na svijetu. O kometama i mačkama i ćevapima i čajevima.

Advertisements

One thought on “Stres

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s